Daha önceki yoğurt yazısından sonra bir yoğurt makinası aldım.
Yoğurt makinası komplike bir cihaz değil tabi ki, sadece sütü beli bir T sıcaklığında tutuyor. Birçoğu bir saat mekanizmasıyla beraber geliyor, tutkal kıvamından ekşimsi serte kadar çeşitli kıvamlarda yoğurt yapmanızı sağlıyorlar bu şekilde.
Ben cihazı spontane aldım, fakat bir mağazadan (mediamarkt) gördüğüm kadarıyla makinalarda genel trend iki yönde. Birincisi, kova kova yoğurt yapmak isteyenlere yönelik. İkincisi de bebek oldu altı ayı geçti şimdi yoğurt yiyecek makina lazım diyenlere yönelik. Ben ikinci trende dahil bir makina aldım zira kova şeklinde bir yoğurt kabı işimi görmeyecekti - üstünde suyu biriken yoğurt sevmiyoruz.
Bebekli ailelere yönelik makinalarda da şey problemi var - bi sürü kavanoz çıkıyor. Bu kavanozlar sevgili bebeğiniz için uygun boyda ama yetişkinlere göre değil. Tefal'in makinası ortasındaki çıkıntı nedeniyle o tuhaf kavanozları kullanmanızı gerektiriyor. Arzum'un yoğurt makinasına bir litre süt alabilen kaplar sığabiliyor, tavsiye ederim - tabi böyle bir ihtiyacınız var ise.
1 yorum:
Bence yogurt makinasina hic gerek yok. Sutu once orta kisik ateste ara sira karistirarak kaynatiyoruz, yoksa alti yapisir. Ama kaynamaya yaklasirken, tasmasin diye mutlaka basinda bekliyoruz!!! Sonra 1-2 saat kadar sogumasini bekliyoruz. Kucuk parmagimizi 5 saniye icinde tutabilecek kadar sogudunda, ki bu 40-45 derecece olur, icine yarim caybardagi yogurt kouyp tenceremizi veya kaplarimizi bir battaniyeye sarip 1 gun bekliyoruz. Tabi sut daha soguk olursa, yogurt tutmaz, cunku bakterilerin uremesi icin ideal bir sicaklik araligi vardir. Alin size mis gibi yogurt. Koylerde yapilan o guzelim yogurt boyle oluyor iste. Ama koy sutu pastorize olmadigi icin daha da lezzetli olur.
Sevgiler, Gunay
Yorum Gönder